Tulevat tapahtumat

Valenssin keskustakampushankkeen kannanotto

Oulun Yliopiston Kemistit ry (Valenssi) toteutti keskustakampuskyselyn jäsenistölleen 28.1.2022 – 30.1.2022. Kyselyyn saatiin vastauksia 48, joten ainejärjestön kokoon suhteutettuna saatiin hyvä otanta kemian opiskelijoiden mielipiteistä koskien nykyistä mallia keskustakampushankkeesta. Kyselyn keskeisiä asioita olivat hankkeen tiedotus, opiskelijoiden ja henkilökunnan osallistaminen, poikkitieteellisyys, kampuksen sijainti sekä meidän mielipidekirjoituksemme, joka julkaistiin Kalevan mielipideosiossa 2.2.2022. Kyselyyn vastanneista 89 % ei kannata nykyisen esityksen mukaista keskustakampushanketta, joten Valenssin hallituksen mielipide mukaan huomioituna voidaan päätellä, ettei Valenssi kannata nykyistä kolmen kampuksen keskustakampushanketta.

Yksi hankkeen suurimmista vaaroista on opiskelijoiden ja henkilökunnan pirstaloituminen usealle eri kampukselle. Tällä olisi negatiivinen vaikutus poikkitieteellisyyteen ja kuilut ainejärjestöjen välillä syvenee entisestään. Korkeakouluopiskelussa hienoa on se, että opiskelijat pääsevät tutustumaan uusiin ihmisiin täysin eri opiskelualoilta. Tämän hankkeen seurauksena uhkana on kuitenkin tutustumisen rajautuminen ainoastaan oman ainejärjestön sisälle. Oulun yliopisto on opiskelupiireissä tunnettu poikkitieteellisyydestään. Nyt Oulun yliopiston vetovoima on vaarassa, koska meillä on ilman opiskelijoiden tai henkilökunnan hyväksyntää menossa läpi hätäisesti suunniteltu keskustakampushanke.

Mitä järkeä siinä on, että pahimmassa tapauksessa opiskelijat ja henkilökunta joutuvat matkustamaan kolmen kampuksen välillä jo valmiiksi kiireisessä arjessaan? Jo pelkkä ajatuskin kemian opiskelijoiden ja sivuaineopiskelijoiden mahdollisesta arjesta puistattaa: Pää- ja sivuaineopintojen sekä laboratoriokurssien jakaantuminen kolmelle kampukselle ei aja kenenkään etua. Luentojen ja laboratoriotuntien välillä on aikaa 15–30 minuuttia. Tästä seuraa se, että opiskelijoiden täytyy valikoida, mitkä opinnoistaan jättää välistä, jotta aikaa on riittävästi toiselle kampukselle matkustamiseen. Yliopistoihin tullaan oppimaan ja tekemään tutkimusta, joten olisihan se nyt kohtuullista, että tähän annettaisiin parhaat lähtökohdat. Kolmen erillisen kampuksen malli ei todellakaan ole kenenkään eduksi. Jos Linnanmaa ei ole vaihtoehto, täytyy löytää ratkaisu, jossa kaikki opiskelijat ja henkilökunta saataisiin saman katon alle riittävine tiloineen.

Hankkeeseen liittyvä tiedottaminen on itsessään ollut todella vajavaista, ja tiedotettujen asioiden valossa yhtä isoa kaikille sopivaa kampusta ei ole tulossa. Täten Oulun Yliopiston Kemistit ry ei kannata nykyistä kolmen kampuksen hankemallia. Tulevaisuudessa Oulun yliopiston poikkitieteellisyys vähenisi, mikä tietenkin huolettaa meitä nykyisiä Oulun yliopiston opiskelijoita. Olisihan se nyt sääli, että näin hyvin toimiva akateeminen kokonaisuus tulisi pilatuksi vain muutaman päättäjän takia.

 

Kemian opiskelijoiden puolesta,

Oulun Yliopiston Kemistit ry (Valenssi)

Osta haalarimerkkejä!

Haalarimerkit alkaen 1,5e

Sosiaalinen media

valenssidiscord

valenssi instagram

facebook

IRC-kanava: #valenssi @ IRCNet

Sähköpostilistalle liittyminen tai poistuminen

Yhteistyössä

Kävijätilastoja

Tänään 14

Eilen 29

Tällä viikolla 102

Tässä kuussa 1096

Viimeisen vartin aikana sivuilla on käynyt 12 vierasta ja ei rekisteröityneitä käyttäjiä

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjautuminen