Tulevat tapahtumat

26 Syyskuu 2017
Syyssenssit ovat kemistien perinteiset ja joka syk...see more

12 Lokakuu 2017
Peli-ilta on rento, alkoholiton ja kemian opiskeli...see more

Tervehdys fukseille: OLuT yhdistää

Tervehdys, fuksi vuosimallia 2017!

Tämän olet varmaan muutaman kerran jo kuullutkin, mutta kerran vielä: onnittelut opiskelupaikastasi! Syksyllä alkaa uusi ja jännä luku elämässäsi, ja haluan toivottaa sinut tervetulleeksi opiskelijaelämään ja sitä myötä mukaan Oulun Luonnontieteilijöiden toimintaan.

Oulun Luonnontieteilijät ry eli tuttavallisemmin ja hupaisammin OLuT on kattojärjestö luonnontieteiden opiskelijoiden ainejärjestöille. OLuT:n jäsenkiltoja on seitsemän – Valenssin lisäksi on Atlas maantieteilijöille, Blanko tietojenkäsittelytieteilijöille, Histoni biokemisteille, Nikoli geologeille, Sigma matemaatikoille sekä fyysikoille ja Syntaksis biologeille. Liittymällä Valenssiin olet siis kätevästi myös OLuT:n jäsen ilman sen kummempia ylimääräisiä kikkailuja.

Tehtävämme on toimia yhdyssiteenä näiden eri alojen opiskelijoiden välillä ja edistää yhteenkuuluvuutta sekä huolehtia luonnontieteiden opiskelijoiden hyvinvoinnista ja edunvalvonnasta. Tehtävät ovat siis paljolti samoja kuin jäsenkilloillakin, porukka vain on isompi ja kirjavampi. Jokaisella jäsenkillalla on myös omat edustajansa OLuT:n hallituksessa. Valenssin OLuT-vastaava, Joel Sipilä, tulee varmasti ainakin tutuksi syksyllä.

Lukukauden alussa järjestämme useammankin fukseille suunnatun tapahtuman, joten tylsää ei tule olemaan: Fuksikisoissa 5.9. sekä Fuksisuunnistuksessa 12.9. pääset leikkimielisesti kisaamaan porukalla ja Fuksisitseillä 4.10. pääset tutustumaan sitseihin, noihin akateemisiin pöytäjuhliin omine sääntöineen ja tapoineen.

Monenmoista muutakin jännää on toki luvassa esimerkiksi futisturnauksen, ekskursion ja alumni-illan muodossa – unohtamatta perinteistä luonnontieteilijöiden jouluristeilyä, jonne järjestämme kyydityksen. Fuksivuoden ajaksi saat itsellesi myös fuksipassin, johon saa kerättyä pisteitä käymällä tapahtumissa ja olemalla aktiivinen. Ahkerimmin fuksipassiin nimmareita keränneet palkitaan vappuna, minkä lisäksi Vuoden fuksi saa luonnollisesti runsain mitoin mainetta ja kunniaa.

OLuT Wappupiknik 2017Kuvassa wapusta selvinneet luonnontieteilijät wappupiknikillä

Ota kaikki ilo irti fuksivuodestasi, ole aktiivinen ja nauti siitä, että kaikki on uutta ja vierasta. Pidä mielessäsi, että opiskelijaelämä on opintojen lisäksi myös uusien ystävien löytämistä ja hauskanpitoa!

PS. Meihin voi tutustua nettisivuillamme (www.olut-ry.fi), Facebookissa (www.facebook.com/OLuT.ry) ja Instagramissa (www.instagram.com/olut.ry/).

 

Toni Sandvik

Puheenjohtaja

Oulun Luonnontieteilijät ry

Opiskelijan muistilista kesätöihin

Riippumatta alasta voi kesätöitä hyödyntää jokaisen urapolulla.

– Kesätyöt ovat mahtava mahdollisuus verkostoitumiseen ja työnkuviin tutustumiseen, Loimun urapalvelupäällikkö Suvi Liikkanen kommentoi. Alojemme ura-asiantuntija Suvi huomauttaa, että tulevien töiden kannalta jonkinlainen käsitys työstä kyseisellä työnantajalla tai alalla on tärkeää, esimerkiksi teollisuudessa arvostetaan aikaisempaa työskentelyä tuotannossa. Loimun jäsenet voivat olla Suviin yhteydessä liittyen kemian alan työmahdollisuuksiin tai muihin uramietteisiin. Työn­hakuvaiheessa kohdennusapua saa niin CV:n kuin työhakemuksenkin kanssa.

Työsuhteen kiemuroita ei tarvitse ymmärtää yksin!

Työsuhteesta heräävissä kysymyksissä Loimun jäsenet voivat kääntyä liiton edunvalvontatiimin puoleen. Olivatpa kyseessä työsopimuksen kiemurat tai lainopillinen probleema, edunvalvontatiimimme tarjoaa sinulle apuaan. Loimun edunvalvojien yhteystiedot löydät täältä.

LOIMU logo slogan cmyk 1

Jos kuulut johonkin muuhun ammattiliittoon kuin Loimuun, voit kääntyä ongelmatilanteessa oman liittosi edunvalvojien puoleen. Liittoon kuulumattomille opiskelijoille neuvoa on tarjolla Akavan, STTK:n ja SAK:n yhteisestä Kesäduunari-infosta.Kesaduunari info

Kesän kuumin vinkkilista

Kesän loputtua kannattaa kirjata ylös oppimiaan asioita ja päivittää työnhakupaperinsa ajan tasalle, kun asiat ovat vielä tuoreina mielessä. Työkokemuksen kannalta ei haittaa, vaikka työt eivät olisi olleetkaan omalta alalta.

Olemme koonneet käyttöönne kesätyöntekijän kuumimmat vinkit oheiselle listalle. Näiden vinkkien kautta haluamme toivottaa jokaiselle antoisaa kesää - menipä se sitten töiden parissa, opiskeluihin keskittyen tai kuukausien lomasta nauttien. Loimussa pidetään yhtä ja huolehditaan jokaisesta!

 •          Työsopimus kirjallisena. Lue neuvottelupäällikkömme Hannan vinkit työsopimukseesi sivulta tästä.
 •          Palkasta neuvoteltu. Tutkitusti voimakkain palkkakehitys on palkasta neuvotelleilla.
 •          Liitytty työttömyyskassaan. Loimun työttömyyskassaan voi liittyä heti töihin päästyäsi.
 •          Perehdytys hoidettu.
 •          LinkedIn-profiili tehtynä. Seuraava askel on rohkea verkostoituminen.
 •          Tutustuttu alan työehtosopimukseen ja työpaikan luottamusmieheen. Tiedät oikeutesi ja paikallisen edunvalvojasi.
 •          Seuraa työaikaasi ja palkka­kuittejasi.
 •          Lomakorvaukset saatu joko lomana tai rahana.
 •          Tutustuttu työkavereihin. Hyvässä porukassa työt sujuvat, ja LinkedIn-verkostosi kasvaa.
 •          Muistettu kysyä vinkkiä, jos jokin ei ole ollut selvää. Kysymällä oppii!
 •          Opittu uutta! Ja kirjoitettu ylös opittuja asioita – helpottaa LinkedInin ja CV:n päivittämistä.
 •          Nautittu kesästä <3 Koska eihän sitä kokoaikaa voi töitä tehdä.
 •          Pyydetty työtodistus ja suositukset.
 •          Pyydetty suosituksia myös LinkedInissä! CV- ja LinkedIn päivitetty. Mitä opit töissäsi? Paperit heti ajan tasalla tuleviin koitoksiin!

Lisätietoa Loimusta löydät verkkosivuiltamme!

Loimu työttömyyskassa

Teksti: Toni Sairanen ja Henri Annila, Loimun opiskelija-asiamiehet

Puheenjohtajan blogi I/'16

Puheenjohtajan blogi

Vuosi on lähtenyt käyntiin, samalla kauteni Valenssin puheenjohtajana. Vaikka hallituksessa toimiminen on tuttua kauraa, on sukellus vastuuseen yllättävän kylmää kyytiä. Uusi hallitus on kuitenkin pääsemässä liikkeelle järjestäytymisen jäljiltä ja ensimmäiset tapahtumatkin on saatu järjestettyä. Ja niistä on opittu. Kuten monet tietävät, tämä vuosi on Valenssille juhlavuosi. 50 vuotta tulevien kemistien yhteisöllisyyttä, joka huipentuu lokakuussa vuosijuhlilla. VuJu-toimikunta on jo ansiokkaasti aloittanut juhlavuoden omilla tapahtumillaan. Kalenteri alkaa täyttyä tapahtumista ja vuosi alkaa vaikuttaa sopivan kiireiseltä itse kullekin. Tästä on hyvä jatkaa.

Hieman myöhässä, hyvää juhlavuotta toivottaen,

Valenssin pj ’16

Teemu Tuovinen

 

Puheenjohtajan blogi 1/17

Valenssilla vuoden vaihteessa puhalsivat muutoksen tuulet: Muutto kiltakommuuniin ja muutto Teknilliseen tiedekuntaan.  Joulun alla saatiin ilmoitus, että joudutaan muuttamaan pois vanhalta kopilta huomattavasti pienempään tilaan kiltakommuuniin. Kun meille ilmoitettiin, mihin huoneeseen päästään muuttamaan, se näytti aikalailla tuolta vasemmanpuoleiselta. Oikeanpuoleisessa kuvassa huone on meitä varten tyhjennetty ja siivottu. 

IMG 20161219 WA0011WhatsApp Image 2017 02 23 at 15.41.10 3

Nykyään Koppi on jo ihan viihtyisä. Kiitos siitä kuuluu kaikille, jotka olivat auttamassa muuton aikana. Miltä kopilla nykyään näyttää? Kuvaa en laita tähän, joten tervetuloa käymään, jos et vielä ole nähnyt uutta koppia!

Vuosi on lähtenyt käyntiin positiivisesti: uusi koppi saatiin sisustettua viihtyisäksi, ja elämä kiltakommuunissa vaikuttaa mukavalta. Uusien kiltisnaapureiden kanssa ollaan tultu hyvin toimeen. Uudella kopilla on ehditty viettää jo muutama tapahtumakin: kopin tupareita vietettiin 31.1. ja peli-iltaa vietettiin 15.2. Peli-illassa tosin oli varattuna myös viereinen yhteinen tila, niin mahduttiin kaikki pelaamaan ilman turhaa hikoilua.

Valenssilaiset ovat osallistuneet myös urheiluun: 4.2. pelattiin umpihankifutiksen YM-kisat. Valenssin joukkue ei menestynyt, mutta pääasia, että oli mukavaa pelata. Alla muutamia kuvia peleistä:

IMG 20170207 WA0008IMG 20170207 WA0009Umpihankifutiksessa keskityin itse niin täysiä pelaamiseen, etten muistanut ottaa yhtäkään kuvaa tapahtumasta. Nämä kuvat otti Toni Sandvik.

Lauantaina 18.2. oli tämän kevään ehdottomasti parhaat ulkoilukelit, ja sen kunniaksi järjestettiin Valenssin kyykkä turnaus, Valenssi Cup of Kyykkä. Pelattiin 6 parin turnaus, joista voittajaksi selvisivät Jarmo ja Lauri. Oli ilo saada mukaan pelaamaan ja jatkoille myös muutama jo valmistunut valenssilainen.

WhatsApp Image 2017 02 23 at 15.42.53

Alkuvuoteen on mahtunut paljon muutakin, mutta tässä päällimmäisiä mietteitä alkaneelta puheenjohtajakaudelta. Mukavaa kevättä kaikille, edustetaan ylpeänä 50-vuotiasta Valenssia!

Hyvää kevättä toivottaen

Valenssin pj 2017

Antti Nurmesjärvi

Vanhan jarrun vinkit kesäopiskeluun kemisteille

a98833 studying 5 beachKesällä parasta on löhötä biitsillä, ottaa aurinkoa ja yrittää tehdä vaikutus vastakkaiseen sukupuoleen lukemalla atomifysiikkaa. Jos kesätyöhaussa ei onnistanut, tai vaikka olisikin onnistanut, kannattaa kesän opiskelumahdollisuudet ehdottomasti hyödyntää. Tässä jutussa kerron kokeneen kesäopiskelijan, vanhan jarrun vinkit opintojen käymiseen ja kesäopintotukeen. Kesä on myös loistavaa aikaa saada itselleen täyteen se maaginen 55 opintopisteen raja, jolla palkitset yliopistoa noin 6400 eurolla. Kyllä, yliopisto saa 6400 euroa ylimääräistä rahoitusta jokaisesta opiskelijasta, joka suorittaa vuodessa 55 op.

Lue lisää...

Sopimaton tieteellinen kirjoittaminen ja muita havaintoja tieteen tekemisestä

nanoDancers.png

Pitäisikö tieteen tekemisen olla vakavaa? Ei tietenkään. Pitääkö tiedemiehen kunnioittaa kollegoita tai akateemista koodistoa? Ei tietenkään. Tässä artikkelissa on malliesimerkkejä jokaisen nykyisen ja tulevan tieteentekijän uralle, miten artikkeleita tulisi kirjoittaa. Toisaalta jos on kesällä tylsää, tässä on mielenkiintoisia artikkeleita kesälukemiseksi.

Lue lisää...

Työnhakuvinkkejä

Mihin suuntautua? Saako töitä? Kannattaako opiskella nopeasti niin näyttää ahkeralta? Pitäisikö hankkia kontakteja ja osallistua hallituksen toimintaan? Miten teen itsestäni haluttavan työntekijän? Voiko työhaastatteluun valmistautua? Saako Suomesta edes töitä? Etelästäkö vain? Saisiko ulkomailta paremmin?

Tällaisia kysymyksiä nousee mieleen ensimmäisen kerran kandin aihetta valitessa. Tietoa ei oikein ole millaisia vaihtoehtoja on, mutta toisaalta vaikuttaako se kandiaihe edes suuntautumiseen tai työn saamiseen. Gradun ja suuntautumisen ainakin luulisi vaikuttavan, mutta miten? Nopealla googletuksella selviää ammatti.net sivulta, että kemistejä työskentelee yksityisellä puolella ja kunnallisella. Ammattinimikkeet, joihin kemisti voi hakea töitä on listattu alla.

Lue lisää...

Haalarimerkit alkaen 1,5e

facebook

IRC-kanava: #valenssi @ IRCNet

Sähköpostilistalle liittyminen tai poistuminen

Kävijätilastoja

Tänään 1

Eilen 54

Tällä viikolla 1

Tässä kuussa 1559

Viimeisen vartin aikana sivuilla on käynyt 29 vierasta ja ei rekisteröityneitä käyttäjiä

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjautuminen