Tulevat tapahtumat

Vanhan jarrun vinkit kesäopiskeluun kemisteille

summer studying

Kesällä parasta on löhötä biitsillä, ottaa aurinkoa ja yrittää tehdä vaikutus vastakkaiseen sukupuoleen lukemalla atomifysiikkaa. Jos kesätyöhaussa ei onnistanut, tai vaikka olisikin onnistanut, kannattaa kesän opiskelumahdollisuudet ehdottomasti hyödyntää. Tässä jutussa kerron kokeneen kesäopiskelijan, vanhan jarrun vinkit opintojen käymiseen ja kesäopintotukeen. Kesä on myös loistavaa aikaa saada itselleen täyteen se maaginen 55 opintopisteen raja, jolla palkitset yliopistoa noin 6400 eurolla. Kyllä, yliopisto saa 6400 euroa ylimääräistä rahoitusta jokaisesta opiskelijasta, joka suorittaa vuodessa vähintään 55 op.

Mitä opintoja voin suorittaa?

Lyhyesti: Voit käydä kemian kesätenteissä (ei kovin hyvä tarjonta), käydä aineenopettajan pedagogisia opintoja (ilmoittautuminen päättyy jo 3.5.!), suorittaa fysiikan sivuaineopintoja (hyvä tarjonta), käydä matematiikan kesäkursseja tai kesätenteissä (tarjonnasta ei kovin paljon tietoa vielä) tai sitten voit tehdä kandia/gradua. Pidemmästi jokaisesta alempana.

Fysiikan kesäkurssit

Kurssit 11.5.-17.6. ja 3.8.-3.9. ja yleiset tenttipäivät 9.6. ja 25.8.

Opetusaikataulut

Fysiikan laitos järjestää sivuaineopiskelijoille varsin kattavasti fysiikan kursseja kesän aikana. Kesäkurssit järjestetään tiiviillä aikataululla. Osa on kursseista pidetään ryhmätapaamisina ilman varsinaista opettajaa, tai laskupäivätyyppisesti. Yleensä kurssien suorittaminen onnistuu myös etäopiskeluna, jos työt estävät tapaamisiin pääsemisen. Näissä tapauksissa kannattaa ottaa ajoissa yhteyttä kurssin pitäjään.

Jarrun vinkki 1: Älä ahnehdi. Vaikka kolme samanaikaista kurssia ei äkkiseltään kuulosta mahdottomalta, ovat kurssit laajoja ja ne käydään nopealla aikataululla. Vaikka kävisit vain yhden kurssin, on laskareita 2-3 joka viikko. Kahdesta kurssista pitäisi tehdä jo viisi laskaria viikossa, jolloin biitsillä laiskottelun voi kurssien ajaksi unohtaa ja on vaarana, että sitten jää kaikki kurssit kesken. Kokemus puhuu.

Jarrun vinkki 2: Fysiikan labroja on todella kätevä suorittaa kesän aikana ja pari labratyötä voi hyvin tehdä, vaikka olisikin töissä kesän. Labroja pitää kuitenkin olla varaamassa aina sillä kellonlyömällä kun lista seinälle tulee, jotta oman vuoronsa saisi. Ole ajoissa hereillä.

Kemian kesäkurssit + kandi/gradu

Kesätenttipäivät ovat 11.6. ja 13.8. Ei varsinaisia kesäkursseja.

Ajankohtaisimmat tenttiaikataulut löydät Oodista, mutta ainakin alustava lista kesätenteistä on täällä.

Monen kemian kurssin opiskelu onnistuu myös itsenäisesti, vaikka kurssia ei olisi ikinä istunutkaan. Apuna kannattaa käyttää mahdollisia laskareita ja kurssin oppikirjaa. Kannattaa kysellä Valenssin Facebook-ryhmässä kavereita ja vinkkejä kurssin opiskeluun. Myös materiaalia voi löytyä sitä kautta. Tenttiin valmistautumisessa auttaa tietysti myös Valenssin tenttiarkisto. Toki myös kurssin vastuuhenkilöltä voi materiaalia kysyä, mutta kannattaa olla ajoissa liikkeellä kesälomien vuoksi.

Vanhan jarrun vinkki: Jos olet vähintään toisen vuoden opiskelija, voit aivan hyvin käydä kysymyssä valitsemaltasi ohjaajalta aiheen kandidaatin tutkielmaan (tai graduun) ja tehdä sitä kesän ajan. Ole kuitenkin ajoissa liikkeellä tässäkin, jottei ohjaajasi ehdi kesälomalle.

Biitsiltä voi löytää myös lukuseuraa
Biitsiltä voi löytää opiskeluseuraakin!

Pedagogiset opinnot aineenopettajiksi aikoville (kesäyliopisto)

Touko-, kesä- ja elokuu. Ilmoittautuminen päättyy jo 3.5.! (kannattaa toki kysyä myöhemminkin jos myöhästyt)

Lista kursseista (kurssia pedagoginen tutkimusseminaari ei tarvitse käydä)

Aluksi tärkein: pedagogisia voit käydä kesäyliopistossa, vaikka sinua ei vielä oltaisi hyväksytty aineenopettajakoulutukseen. Vaikka jo fuksivuoden jälkeen!

Toiseksi tärkein asia: Itse koin kurssien suorittamisen kesäyliopistossa huomattavasti mieluisammaksi ja vähätöisemmäksi kuin kurssien suorittamisen talven aikana. Käy näitä!

Sitten lopuksi huono puoli: kesäyliopiston kurssit ovat maksullisia. Siitä huolimatta suosittelen vahvasti niiden käymistä, mikäli vain kesällä on aikaa. Tai vaikka ei olisikaan. Kurssit voi käydä etäopiskeluna vaikka toiselta paikkakunnalta töiden ohessa, ja useimmissa kursseissa ei ole edes läsnäoloa vaativaa tenttiä. Mikäli et ole töissä kesää ehdit hyvin käydä vaikka 20 op verran pedagogisia jo valmiiksi. Tämä helpottaa huomattavasti tulevaa opetusharjoittelun aikaa, ja saattaa mahdollistaa kemian labrojen käymisen samaan aikaan pedagogisten kanssa.

Vanhan jarrun vinkki: KÄY NÄITÄ TAI KADU ENSI TALVENA!

Matematiikan kesäkurssit

Infoa tarjolla jutun kirjoittamishetkellä aika vähän… Yleisiä tenttipäiviä on kesällä kaksi, mutta päivämääristä en löytänyt tietoa.

Seuraavat kesäkurssit kuulemma järjestetään, mutta aikataulusta ei löydy mitään tietoa: Geometrian perusteet, Matemaattinen ongelmanratkaisu (aineenopettajille) ja Matriisiteoria. Ilmoittautuminen kursseille Oodissa, mutta ainakaan tämän kirjoitushetkellä ei Oodista mitään lisätietoa löytynyt.

Kesäopintotuki

Mikäli et ole kesällä töissä, tai vaikka olisitkin, ja jos suoritat kesällä opintoja, tai vaikka et suorittaisikaan, voit hakea kesäopintotukea Kelalta. Kela pysyy tyytyväisenä, kunhan saat vuodessa (1.8.-31.7.) keskimäärin vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohden. Sillä ei ole mitään väliä, saatko opintopisteet kesällä vai talvella. Hae siis rohkeasti opintotukea myös kesäkuukausille. Jos tukikuukaudet loppuvat kesken opiskelun, olet oikeutettu yleiseen asumistukeen ja tarvittaessa toimeentulotukeen. Jos et hae kesälle opintotukea, et saa Kelalta mitään tukea.

Osta haalarimerkkejä!

Haalarimerkit alkaen 1,5e

Sosiaalinen media

valenssidiscord

valenssi instagram

facebook

IRC-kanava: #valenssi @ IRCNet

Sähköpostilistalle liittyminen tai poistuminen

Yhteistyössä

Kävijätilastoja

Tänään 8

Eilen 32

Tällä viikolla 40

Tässä kuussa 979

Viimeisen vartin aikana sivuilla on käynyt 2 vierasta ja ei rekisteröityneitä käyttäjiä

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjautuminen