Tulevat tapahtumat

Valenssin haalarimerkkikilpailu

Noniin tässähän tämä on elikkä isot kuvat kaikista kuvista osoitteessa tämä.

Uskalla unelmoida!

Tähtiin tuijottelu, isojen linjojen maalailu, kristallipallon tiirailu ja unelmoiminen ovat tärkeitä asioita. Kun uskallat unelmoida ja leikkiä erilaisilla ajatuksilla, on oman tulevaisuuden suunnitteleminen helpompaa. Systemaattisella ja pitkäjänteisellä työllä työelämän fantasiat voivat muuttua todeksi! Mitä aikaisemmin aloitat unelmoimisen, sitä hienomman ja konkreettisemman pilvilinnan ehdit rakentaa jo opintojesi aikana.

Työkaluja unelmoinnin tueksi

Unelmat, pilvilinnat ja tulevaisuus ovat usein kovin epäkonkreettisia. Työelämää ajatellen kannattaa pohtia omia vahvuuksia ja mielenkiinnon kohteita jo hyvissä ajoin ennen työnhaun aloittamista. Näiden ajatusten pohjalta on helpompi sanoittaa omaa osaamistaan työhakemukseen, ansioluetteloon ja LinkedIn-profiiliin.

Edellä mainittujen pohdintojen tueksi on tarjolla lukematon määrä työkaluja. Niiden avulla oman osaamisen pohdiskelu on helpompi kirjoittaa kauniista ajatuksista konkreettisiksi sanoiksi työnhakupapereihin. Tässä muutama esimerkki näistä työkaluista:

-          Viacharacter.org on testi, jonka avulla voi hahmotella omaa persoonallisuuttasi ja sen toimivuutta erilaisten ihmisten kanssa.

-          Uratavoitteiden purkaminen pienempiin palasiin. Esimerkiksi tiettyyn tutkimusryhmään, hankkeeseen tai kaivokselle harjoittelupaikan saamisen välitavoitteita voivat olla kyseisen paikan somekanavien seurantaan laittaminen, yritysvierailu kyseisessä paikassa ja avoimen työhakemuksen lähettäminen.

-          Muiden urapolkuihin tutustuminen esim. alumni- ja uratilaisuuksien, excujen ja LinkedInin kautta. LinkedInistä voit hakea ihmisiä erilaisilla hakusanoilla ja hahmotella sitä kautta, millaista osaamista kemia on.

Älä jää yksin työnhaun kanssa

Loimun tekemän opiskelijoiden työmarkkinatutkimuksen mukaan Loimun alojen opiskelijat ovat saaneet apua työnhakuun selkeästi eniten omilta kavereiltaan (63 %) ja lähipiiriltään (50 %). Oman ammattiliiton urapalveluita oli hyödyntänyt vain neljännes kyselyyn vastaajista. Yliopiston opintoneuvojilta (26 %), urapalveluista (23 %) ja alumnitilaisuuksista (19 %) apua oli saanut niin ikää noin neljännes.

Apua on helppo pyytää läheisiltä ihmisiltä, joiden kanssa on tekemissä päivittäin. Harva kuitenkaan sairastuessaan luottaa vain googlen diagnoosiin, vaan kääntyy koulutetun lääkärin puoleen. Uskalla kääntyä myös liiton ja yliopiston työnhaun asiantuntijoiden puoleen, kun valmistaudut työnhakuun. Älä tyydy vain unelmointiin ja fantasioihin!

Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu auttaa jäseniään työnhaussa esimerkiksi mentoroinnin, työnhakupapereiden sekä LinkedIn-profiilin kommentoinnin ja työpaikkalistausten muodossa. Loimun jäsenenä et jää koskaan yksin työnhaun kanssa!

 Loimu mainos

Teksti: Henri Annila, Loimun järjestöasiantuntija & Suvi Liikkanen, Loimun urapalvelupäällikkö

Loimuavaa joulua sinulle, kemisti!

Vuosi 2017 alkaa olla lopuillaan ja on aika suunnata katse kohti uutta vuotta. Tuopa vuosi 2018 mukanaan sitten huippuja harjoittelumahdollisuuksia, kiinnostavia kesätöitä tai täydellisen gradupaikan, kannattaa niihin kaikkiin valmistautua ajoissa.

Loimussa myös opiskelijajäsenet ovat oikeutettuja kaikkiin liiton tarjoamiin palveluihin. Näihin kuuluvat esimerkiksi urapalvelut, joita kannattaa hyödyntää, kun ensimmäinen kesätyöpaikka tai valmistuminen alkaa häämöttää. Kun työnhaun aloittaminen alkaa tuntua ajankohtaiselta, mutta kiinnostavaa paikkaa ei ole vielä kiikarissa, Loimun somekanavista voi löytyä apua. Työ- ja harjoittelupaikkoja listataan niin LinkedIn-, Facebook- kuin Twitter-sivuillekin. Lisäksi työpaikkoja löytyy Duunitorista ja Monsterista yhteistyösivuiltamme.

Loimun urapalveluihin kuuluvat CV:n, työhakemuksen ja LinkedIn profiilin kommentointipalvelut. Loimun jäsenenä voit luetuttaa työnhakupaperisi ja saada niistä asiantuntijan kommentit sekä suomeksi että englanniksi. Sisältö ja kieliasu on aina hyvä tarkistuttaa jos ei ammattilaisella, niin ainakin kaverin toimesta ennen dokumenttien toimittamista.

Kun työnhakupaperit ovat kunnossa ja kutsu käy työhaastatteluun, ehkä kuumottavimpia kysymyksiä on varmasti se, kuinka paljon sinulle tulisi maksaa. Tätä varten Loimun nettisivuilta löytyy ajantasainen, palkkatutkimuksiin ja soveltuvien liittojen palkkasuosituksiin perustuva keskimääräinen suosituspalkka. Tämä liiton suosittelema palkka on helppo kertoa potentiaaliselle työnantajalle kysyttäessä.

Kun unelmien harjoittelu- tai gradupaikka on jo työsopimuksen allekirjoittamista vaille takataskussa, on vielä mahdollista saada sopimuksesta asiantuntijakommentit. Sopimuksen saa aina pyytää kotiin ja ”nukkua yön yli”. Mikäli sopimuksen sisältö mietityttää, ohjeita hyvän työsopimuksen tekoon löytyy Loimun nettisivuilta tai työsopimuksensa voi lähettää Loimun juristien tarkastettavaksi ennen allekirjoitusta.

Satunnaiseen työttömyyskauteen kannattaa kaiken varalta valmistautua liittymällä työttömyyskassaan. Ansiosidonnaisen työttömyyskorvauksen saadakseen on kartutettava työssäoloehto täyteen. Se täyttyy, kun viikkoon on kertynyt vähintään 18 työtuntia 26 viikon ajan. Näin ollen työssäoloehdon saa kerrytettyä jo parin kolmen kesän kesätöillä.

Ennen kuin uusi vuosi uusine tuulineen pääsee vauhtiin, muistetaan levätä ja nauttia joulusta! Siispä hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta teille kaikille!

 LOIMU logo slogan cmyk 1Loimuavin terveisin,

Annastiina Rytkönen

Kampuspromoottori

Loimu ry

Osta haalarimerkkejä!

Haalarimerkit alkaen 1,5e

Sosiaalinen media

valenssidiscord

valenssi instagram

facebook

IRC-kanava: #valenssi @ IRCNet

Sähköpostilistalle liittyminen tai poistuminen

Yhteistyössä

Kävijätilastoja

Tänään 7

Eilen 46

Tällä viikolla 384

Tässä kuussa 1319

Viimeisen vartin aikana sivuilla on käynyt 62 vierasta ja ei rekisteröityneitä käyttäjiä

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjautuminen